Статті за темою Робота з Класифікатором професій

Класифікатор професій: чинний
Національний класифікатор України «Класифікатор професій» призначений для застосування всіма роботодавцями під час підготовки штатного розпису чи для запису про роботу у трудові книжки працівників. У статті ви знайдете відповідь на такі питання: як працювати з Класифікатором професій та здійснювати пошук по цьому Класифікатору, для чого необхідний діючий Класифікатор професій, як працює класифікатор професій «пошук по назві»?
180133
Зміна № 13 до Класифікатора професій — огляд
Затверджено Зміну 13 до Класифікатора професій ДК 003:2010 (наказ Мінекономіки від 16.01.2024 № 1410). Огляд показав, що Зміна 13 до Класифікатора професій стосується, здебільшого, професій IT-галузі. Детальний огляд Зміни 13 до КП — у цій статті.
1374
Зміна № 12 до Класифікатора професій: огляд змін
Наказом Мінекономіки від 23.06.2023 № 6312 була затверджена Зміна 12 до Класифікатора професій ДК 003:2010. У матеріалі проведемо огляд та аналіз чинних змін, розберемося, які професії виключили, змінили і додали в Класифікатор професій
1507
Підсобний робітник у Класифікаторі професій
У трудових книжках часто-густо натрапляємо на запис: Прийнятий різноробочим. Є варіації зі спробами «адаптувати» під українську мову: Прийнятий різноробом. Утім, у Класифікаторі професій ані різнороба, ані різноробочого немає.
32903
Посадова інструкція заступника директора: як скласти
Згідно з ДКХП похідні посади мають такі ж кваліфікаційні характеристики, що й базові. Утім, як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Роз'яснення та зразок написання 2019.
39292
Зміна № 8 до Класифікатора професій: огляд змін
На Зміну 8 до КП очікували. Насамперед, кадровики органів місцевого самоврядування, медичних закладів та спеціальних хімічних виробництв. Очікування переважно справдилися.
16952
Хто веде діловодство: обираємо назву посади
Не знаєте, кому доручити організацію діловодства на підприємстві? У виборі допоможе Класифікатор професій. Для організації діловодства на підприємстві доречні два варіанти посад. Оберіть свій варіант.
10163