Неповний робочий час для директора: як встановити

Дізнайтесь, з ким потрібно погодити такий режим роботи

Неповний робочий час для директора: як встановити

Керівників організацій призначає власник або уповноважений ним орган шляхом укладання контракту. В такому документі прописують термін найму, права, обов’язки та відповідальність керівника, матеріальне забезпечення, умови звільнення з посади тощо (відповідно до Господарського кодексу України, ст. 65).

Якщо порядок вирішення питання стосовно встановлення неповного робочого часу для керівника в установчих документах або договорі не зафіксовано, спиратися слід на положення Кодексу законів про працю України (ст. 56):

неповний робочий день або неповний робочий тиждень може встановлюватись за угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом, тобто за угодою сторін, що уклали трудовий договір.

Відповідно, керівник для встановлення неповного робочого часу має звернутися до загальних зборів учасників із відповідним проханням. Протокол (або витяг) зборів учасників товариства є підставою видати наказ про встановлення режиму неповного робочого часу. За потреби, після цього до контракту з директором вносять зміни стосовно режиму роботи.

За інформацією Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Неповний робочий час: запровадження, оплата, табелювання

Неповний робочий час — це один із видів тривалості робочого часу, передбачений законодавством. Установити його можна як під час прийняття на роботу, так і згодом. Які алгоритми запровадження неповного часу з ініціативи працівника та роботодавця? Як встановити на неповний робочий час в умовах воєнного стану?
132670

Графік роботи працівників

Підприємство самостійно визначає, який графік роботи працівників діє у його межах. Як скласти графік роботи працівників таким чином, щоб він відповідав нормам закону та влаштовував усі сторони трудових відносин, — читайте у статті
114515

Поняття робочого часу та його види

Робочий час — це період в часі, протягом якого працівник зобов’язаний виконувати трудові обов’язки. Детально про поняття робочого часу та його види — у статті.
10224

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді