Робочий день 7 годин: як при цьому зберегти рівень зарплати?

Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Допоможемо оформити таке рішення та підкажемо, куди внести зміни

Робочий день 7 годин: як при цьому зберегти рівень зарплати?Режим роботи, тривалості робочого часу і відпочинку працівників встановлюють у колективному договорі (ч. 2 ст. 13 КЗпП).

Як змінити режим роботи з восьмигодинного на семигодинний робочий день і зберегти попередню зарплату

Нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень (ч. 1 ст. 50 КЗпП).

Підприємства й організації, коли укладають колдоговір, можуть встановлювати меншу норму тривалості робочого часу, ніж передбачено в частині першій статті 50 КЗпП (ч. 2 ст. 50 КЗпП).

Робочий день 7 годин: як при цьому зберегти рівень зарплати? Правила внутрішнього трудового розпорядку: куди внести зміни щодо зменшення тривалості робочого дня?

Якщо керівництво підприємства бажає встановити для працівників меншу норму тривалості робочого часу і зберегти зарплату, укладіть колдоговір або внесіть зміни до нього, якщо на підприємстві вже укладений колдоговір.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Виробничий календар кадровика на травень 2024

Зустрічайте останній місяць весни разом із нашим робочим календарем. Тут знайдете кількість робочих та вихідних днів, зможете правильно розрахувати норму робочого часу, вчасно подати звіти. Календар кадровика на травень 2024 — весняний фон для робочого столу вашого ПК, де зібрана вся актуальна інформація
7441

Виробничий календар кадровика на квітень 2024

У робочому календарі на квітень 2024 року знайдете не тільки кількість робочих та вихідних днів у місяці, а й зможете правильно розрахувати норму тривалості робочого часу. Календар кадровика на квітень 2024 — чудовий фон для робочого столу та зручний підкажчик
6377

Виробничий календар кадровика на березень 2024

Зустрічайте весну разом із нашим календарем. Тут знайдете правильно розраховану тривалість робочого часу, кількість робочих днів у березні та кадрові звіти. Календар кадровика на березень 2024 — чудовий весняний фон для робочого столу вашого ПК та зручний підкажчик у кадрових справах
7824

Виробничий календар 2024

Верховна Рада затвердила Указ Президента, — воєнний стан продовжили на 90 днів. Скачайте виробничий календар на 2024 рік для п’ятиденки та шестиденки, оновлений провідним експертом із трудового законодавства — Оленою Петровською.
88810

Виробничий календар кадровика на лютий 2024

Виробничий календар на лютий 2024 року — це професійна шпаргалка, яскравий фон для комп’ютера та зручний робочий інструмент для кадровика. Календар не тільки допоможе правильно розрахувати норму робочого часу у лютому 2024 року, а й надихне на роботу своєю красою та естетичністю
10071

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді