Держслужбовцям підвищують оклади і надбавки

З першого травня посадовий оклад головного спеціаліста державного органу районного рівня становитиме 2585 грн

З першого травня посадовий оклад головного спеціаліста державного органу районного рівня становитиме 2585 грн.








Уряд постановою «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» від 06.04.2016 № 292 затвердив:

  • схему посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів;
  • розмір надбавок до посадових окладів за ранги державних службовців;
  • перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці.

Кабмін визначив: які посади відповідають кожній із 9 груп оплати праці, що їх передбачає новий Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII, а також, які посади державного органу належать до відповідної групи.

Наприклад, перша група — це посади керівників державних органів, а дев’ята — посади спеціалістів.

Окрім того, маємо чіткі розміри надбавок держслужбовцям за ранги. Так, державний службовець, що матиме 9-й ранг, отримуватиме надбавку 200 грн., 6-й ранг — 500 грн. Надбавка державному службовцю першого рангу у п’ять разів більше, аніж для дев’ятого рангу (аж 1000 грн.).

Розміри посадових  окладів державних службовців залежатимуть від  до юрисдикції державного органу. Зокрема, посадовий оклад становитиме:

  • для головного спеціаліста (7 група) державного органу, юрисдикція якого поширюватиметься на всю Україну, — 4308 грн., територію однієї або кількох областей, м. Києва або м. Севастополя — 3274 грн., територію одного або кількох районів, міст обласного значення — 2585 грн.;
  • для начальника самостійного відділу (4 група) державного органу, юрисдикція якого поширюватиметься на всю Україну, — 7926 грн., територію однієї або кількох областей, м. Києва або м. Севастополя — 6203 грн., територію одного або кількох районів, міст обласного значення — 4480 грн.

Постанова «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» набирає чинності 01.05.2016 — одночасно із новим Законом України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII.

Підготувала
Ольга Савченко,
експерт Експертус Кадри

Детальнішу інформацію з поясненнями експертів ви зможете прочитати у черговому номері нашого журналу, а вдосконалити роботу служби персоналу держоргану (за новим Законом про держслужбу) можна після ознайомлення із публікаціями експертів на сторінках «Кадровик-01»:

Новий Закон «Про державну службу»: про найголовніше

(«Кадровик-01», № 01/2016)

Новий Закон про державну службу: сфера дії

(«Кадровик-01», № 02/2016)

Новий Закон про державну службу: класифікація посад

Присвоєння рангів державним службовцям: що нового?

(«Кадровик-01», № 03/2016)

Хто є хто в системі управління держслужбою
(«Кадровик-01», № 04/2016)


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
42002

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
524916

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
40714

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
61968

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді