Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

UA RU
Скористайтесь зразком графіка відпусток, розробленим експертами журналу «Кадровик-01» та правової системи «Експертус Кадри». Пропонований бланк графіка відпусток стане у пригоді будь-якому підприємству незалежно від форми власності.

Графік відпусток на 2022 рік

Графік відпусток — це локальний нормативний акт підприємства, установи, організації, який визначає черговість надання оплачуваних відпусток у календарному році. Він містить відомості про розподіл часу відпусток між працівниками всіх структурних підрозділів.

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення на 2020 рікДізнайтеся, як погасити заборгованість по відпустках за минулі роки

За допомогою графіка відпусток вирішуються два важливих питання:

  • забезпечується реалізація права працівника на відпочинок, причому з урахуванням його особистих інтересів;
  • враховуються інтереси роботодавця, який має можливість спланувати і забезпечити нормальну роботу підприємства за умови прогнозованої відсутності працівників.

Увага!

Навіть, якщо графік відпусток працівників затверджений, роботодавець зобов’язаний письмово повідомляти працівника про дату початку відпустки не пізніш як за два тижні до встановленого графіком терміну (ч. 11 ст. 10 Закону про відпустки).

Графік відпусток розробляють щороку на наступний календарний рік. Вони мають бути на кожному підприємстві. Відсутність затвердженого графіка надання відпусток може бути кваліфікована як порушення законодавства про працю. Державні інспектори праці під час перевірки приділяють особливу увагу тому, чи визначено графіком черговість надання відпусток.

Встигніть зареєструватись на тематичний вебінар:

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Зареєструватись

Форму графіка відпусток законодавством не унормовано. Тож скористайтеся бланком і прикладом заповнення графіка відпусток від наших експертів.

Бланк графіка відпусток

бланк графіку відпусток

СКАЧАТИ

Тримайте також на похваті зразок графіка відпусток на 2020 рік

Зразок графіка відпусток

зразок графік відпусток

СКАЧАТИ



Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"
Документ №1Скачать


зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді