Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

Автор
юрист компанії IBC Legal Services
У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати

Заява на відстрочку у зв’язку з утриманням трьох дітей віком до 18 років одна з підстав, передбачених Законом та подається, якщо необхідно отримати відстрочку від призову під час мобілізації.

За загальним правилом заяву про відстрочку від мобілізації багатодітним необхідно писати та подавати  в семиденний строк (з моменту отримання підстави для відстрочки) органам, в яких вони перебувають на військовому обліку (ТЦК та СП), надаючи документи, які підтверджують таке право на відстрочку згідно з Правилами військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Тобто до ТЦК та СП, в якому громадянин перебуває на військовому обліку, подається заява про відстрочку у зв’язку з утриманням трьох або більше дітей разом з копіями свідоцтв про народження дітей і копією свідоцтва про шлюб.

Якщо ви пропустили вищевказаний строк, то вказану заяву на відстрочку багатодітному батьку або матері з додатком (додатками) до неї необхідно подати до ТЦК та СП негайно з моменту вручення повістки. У випадку, якщо уповноважені особи ТЦК та СП відмовляються прийняти заяву на відстрочку від мобілізації, то необхідно її направити поштовим зв’язком до органу з описом вкладення та з повідомленням про вручення. Найбільш доцільний та безпечний варіант для військовозобов’язаних — це направляти такі документи до ТЦК та СП, а не приходити туди особисто, оскільки в такому разі уповноважені особи органу, що здійснює військовий облік можуть, порушуючи права та законні інтереси громадянина, змусити його проходити військово-лікарську комісію чи вручити повістку. Також варто зазначити, якщо подається заява про відстрочку від мобілізації особисто в ТЦК та СП, то громадянину необхідно при собі мати військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного (у разі направлення поштовим зв’язком додається до заяви копія даного документу). Після подання даної заяви та додатків до неї, заяву реєструють у журналі вхідної кореспонденції ТЦК та СП.

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

СКАЧАТИ

Таким чином, заповнена заява на відстрочку від мобілізації багатодітних батьків з додатками до неї є належною підставою надання вам відстрочки від призову під час мобілізації. Доки не було внесено змін, що являють собою певні обмеження щодо права на відстрочку, до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», даний примірник заяви про відстрочку від мобілізації є універсальним для всіх категорій громадян.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді