Характеристика студента за результатами практики

UA RU
Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Практика студентів є частиною процесу підготовки спеціалістів у закладах вищої освіти. Після її закінчення організація — база практики зобов’язана дати характеристику на кожного студента-практиканта, в якій оцінити якість підготовленого ним звіту.

Позитивна характеристика студента або студентки може стати додатковою перевагою у майбутньому працевлаштуванні. Підприємства, зацікавлені у професійних кадрах, нерідко пропонують студентам посаду у штаті після вдалого проходження виробничої практики.

Організацію проходження практики студентів вищих навчальних закладів на підприємствах, в установах, організаціях (далі — організація) регламентує Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затверджене наказом МОН від 08.04.1993 № 93 (далі — Положення № 93).

Зміст і послідовність практики визначаються в програмі практики, яку розробляє кафедра або предметна (циклова) комісія згідно з навчальним планом.

характеристикаКорисно знати, як пишеться характеристика працівника.

Хто складає характеристику студенту

Характеристику з місця практики складає і підписує керівник практики від бази практики. Доцільно аби кадрова служба надавала методичну допомогу керівникам практики з питань підготовки та оформлення характеристики, оцінки звітів.

Затверджує характеристику на студента керівник організації — бази практики. Підпис керівника засвідчують печаткою організації.

 Зверніть увагу!

Особи, які підписують характеристику, несуть відповідальність за правдивість інформації, що міститься в документі.

Характеристика на студента: алгоритм написання

У тексті характеристики зазначають вид практики, яку проходив студент:

  • навчальну,
  • технологічну,
  • експлуатаційну,
  • конструкторську,
  • педагогічну,
  • економічну,
  • науково-дослідну тощо.

Вказують період проходження та функціональні обов’язки, які він виконував. Коротко характеризують, які якості проявив студент під час проходження практики, чи вчасно виконував доручення.

Зручно писати характеристику, маючи приклад, тож доцільно скачати зразок характеристики студента про проходження практики.

Зразок характеристики студента за результатами практики

Зразок характеристики студента за результатами практики

СКАЧАТИ

Отже, характеристика на студента-практиканта — стислий місткий опис його загального рівня підготовки, знать і умінь.



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді