Оцифрування трудових книжок: чиї дані передати в першу чергу?

Скористайтесь алгоритмом від ПФУ

Оцифрування трудових книжок: чиї дані передати в першу чергу?У Пенсійному фонді порадили роботодавцям насамперед оцифрувати трудові книжки тих працівників, які найближчим часом набувають право на призначення пенсійних виплат. Для них же слід провести першочергове корегування даних, внесених раніше (за потреби).

Як зробити скани трудових книжок і передати до ПФУ

Йдеться про осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося два роки або менше. Також першочергово подається інформація про трудову діяльність за період до 1 липня 2000 року.

Щоб передати дані, використовуйте алгоритм від ПФУ:

  1. Увійдіть до кабінету страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду (використовуючи кваліфікований електронний підпис); 
  2. Оберіть розділ «Комунікації з ПФУ» → підрозділ «Відомості про трудові відносини працівника»;
  3. Заповніть дані про працівника, прикріпіть кольорову скан-копію трудової книжки, ПІДПИСАТИ;
  4. Натисніть «Відправити до ПФУ».

Подання відомостей може відбуватися у будь-який період.

Зауважте: якщо йдеться про виправлення або уточнення раніше внесених даних, сканувати порібно не всю книжку, а лише титульну сторінку та сторінки зі змінами.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Запис у трудовій книжці про зміну назви посади

За загальним правилом, зміна назви посади, зокрема і з метою приведення у відповідність до КП, кваліфікується як зміна істотних умов праці, про яку працівника попереджають не пізніше ніж за два місяці. Виняток — уточнення назви посади.
42803

Виправлення в трудовій книжці: зразки

Робота кадровика клопітка та відповідальна, але «людський фактор» ніхто не скасовував. Навіть досвідчені кадровики допускають помилки в трудових книжках. Як правильно виправити запис в трудовій книжці — розкажемо на прикладах.
83323

Видача трудової книжки у день звільнення

Видача трудової книжки в день звільнення передбачена чинним законодавством. Бувають випадки, коли працівник відсутній на роботі в день звільнення або втратив свою трудову книжку, чи бажає отримати її на руки, щоб подати відомості до Пенсійного фонду, які дії працівника та роботодавця? Відповіді на ці та інші запитання отримаєте в статті
56405

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді