Запис у трудовій книжці про зміну назви посади

Автор
порталу «Кадровик-01»
За загальним правилом, зміна назви посади, зокрема і з метою приведення у відповідність до КП, кваліфікується як зміна істотних умов праці, про яку працівника попереджають не пізніше ніж за два місяці. Виняток — уточнення назви посади.

Потреба в уточненні виникає, як правило, коли назва посади має нормативний відповідник у КП, але відрізняється від нього або порядком слів, або граматично.

Приклад

Штатний розпис

КП

Комерційний директор

Директор комерційний

Менеджер по збуту

Менеджер із збуту

Маємо підстави для уточнення і в ситуації, коли назва посади у штатному розписі близька або подібна до певної базової професійної назви роботи, вміщеної до КП, а завдання і обов’язки за цією посадою збігаються з тими, які передбачено кваліфікаційною характеристикою для професії з базовою назвою, за відсутності кваліфікаційної характеристики відповідає опису відповідної професії у міжнародній системі професійної класифікації.

Подібний функціонал є достатньою підставою, щоб кваліфікувати потрібну кадрову процедуру саме як «уточнення назви посади».

Як уточнити назву посади згідно з КП

Щоб уточнити назву посади для приведення її у відповідність до КП, внесіть зміни до штатного розпису.

Після цього видайте індивідуальний наказ про внесення змін до трудової книжки та особової картки працівника.

Цей наказ і є підставою внести запис до трудової книжки про уточнення назви посади.

Зразок запису в трудовій книжці про уточнення назви посади

Зразок запису в трудовій книжці про уточнення назви посади

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді