Система державної служби: Перезавантаження

02 листопада 2015 року за «круглим столом» Міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко підтримала повне перезавантаження системи державної служби — відкритий та прозорий відбір на всі посади (від вищого корпусу державної служби до посад нижчих категорій)

02 листопада 2015 року за «круглим столом» Міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко підтримала повне перезавантаження системи державної служби — відкритий та прозорий відбір на всі посади (від вищого корпусу державної служби до посад нижчих категорій).

Учасниками «круглого столу» на тему «Реформа державної служби в контексті всеохоплюючої реформи державного управління в Україні» стали Міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко, заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, Голова Української частини Парламентського комітету асоціації, Перший заступник голови Комітету ВР з питань європейської інтеграції Остап Семерак, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, експерти програми «Sigma» та інші представники органів державної влади і громадськості.

Зустріч розпочалася із подяки від Ганни Онищенко профільному комітету Верховної Ради, в якому опрацьовувався проект закону про державну службу, за докладені титанічні зусилля під час опрацювання всіх поправок до законопроекту.

Міністр наголосила, що Уряд вважає за необхідне підтримати повне перезавантаження системи державної служби, як це відбулося під час реформи патрульної поліції — провести відкриті та прозорі відбори на всі без винятку посади, починаючи від категорії «А» (вищий корпус державної служби) до посад категорії «Б» і «В». «Відповідний лист, з викладеною позицією, адресований Голові Верховної Ради за підписом Прем’єр-міністра ми направили вже сьогодні і сподіваємося, що у Парламенті розглянуть і обговорять цю пропозицію», — зазначила Онищенко.

У своїй доповіді Міністр розповіла про Стратегію реформування державного управління, яка вже кілька місяців опрацьовується разом з європейськими колегами, експертами програми «Sigma».

«На моє переконання, Стратегія на 90% готова, залишилось погодити кілька принципових положень і, сподіваюся, найближчим часом вона буде відпрацьована остаточно», — підсумувала Ганна Онищенко.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
6437

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9272

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5861

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1251

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
3804

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді