Статті за темою Відпустка для догляду за дитиною

Відпустка по догляду за дитиною до 3 років: оформлення
Оформити так звану «декретну відпустку до 3 років» мають право як мати, так і батько дитини. Щоб оформити таку відпустку, кадровику надають додатковий підтвердний документ. А ще він має врахувати суперечливість законодавчих норм. Отже, щоб відпустка по догляду за дитиною до 3 років на вашому підприємстві була оформлена правильно, скористайтеся алгоритмом зі статті.
57360
Звільнення за власним бажанням під час відпустки для догляду за дитиною
Звільнення під час відпустки по догляду за дитиною до 3 років хоч і є досить популярним на сьогодні, однак викликає низку питань. Як правильно оформити звільнення під час декретної відпустки? Чи можуть звільнити вагітну? У чому особливості звільнення за власним бажанням під час відпустки по догляду за дитиною? Чи можливе звільнення за угодою сторін під час декретної відпустки? Відповідь на ці та інші питання — знайдіть у статті
38955
Оформлення виходу на роботу після декретної відпустки
Працівниця має право перебувати у так званому «декреті», до поки дитині не виповниться три роки. Має право, але не зобов’язана. Вихід з відпустки для догляду за дитиною основного працівника може відбуватись за двома сценаріями: припинення відпустки достроково або ж після закінчення відпустки для догляду за дитиною.
160273
Відпустка по вагітності та пологах
Відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами у практиці кадровика вимагає особливо ретельної підготовки документів. З усіх важливих питань стосовно оформлення декрету консультуємо у цьому матеріалі.
140255
Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією
Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
44270
Наказ про вихід на роботу у зв’язку із закінченням відпустки по догляду за дитиною до трьох років: зразок
Вихід працівниці на роботу після закінчення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку оформлювати наказом роботодавця необов’язково, утім — доцільно.
115486
Головні питання з оформлення відпустки по догляду за дитиною до 6 років
Коли дитина потребує домашньої опіки після трьох років, перед мамою, її роботодавцем та кадровиком постає безліч запитань. Як оформити відпустку по догляду за дитиною до 6 років? Які документи надати? Хто, крім мами, може піти у таку відпустку? Як оформити вихід із такої відпустки? Відповіді на ключові запитання зібрані для вас у статті
215451
Відпустка для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю: стаж та допомога
За потреби по закінченню відпустки для догляду за дитиною до 3 років працівники вправі оформити відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю. У статті ви знайдете зразок заяви та наказу на таку відпустку, а також дізнаєтеся чи зараховується цей період відпустки до стажу для надання щорічних відпусток та лікарняного, а також про те, як така відпустка впливає на розмір допомоги з тимчасової непрацездатності після повернення на роботу.
26597