Закон «Про державну службу» та підзаконні акти знову перепишуть

Зміни торкнуться і законодавства про службу в органах місцевого самоврядування

Незабаром на розгляд Верховної Ради буде запропоновано нові узгоджені між собою редакції Законів України «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування», яка узгоджуватиметься із новою редакцією Закону України «Про державну службу». Нові законодавчі акти мають на меті створення цілісної системи управління державною службою, що базуватиметься на європейських принципах державного управління, а також забезпечення прозорої  системи оплати праці та пенсійного забезпечення державних службовців.

Одночасно планується внесення змін до законів України від 27.02.2014 № 794-VII «Про Кабінет Міністрів України», від 17.03.2011 № 3166-VI «Про центральні органи виконавчої влади», від 09.04.1999 № 586-XIV «Про місцеві державні адміністрації» та інших законів, що стосуються державної служби.

З-поміж необхідних для реалізації нового законодавства підзаконних актів, на які чекатимемо, варто відзначити Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби та Регламент Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Примітно, що новели законодавства передбачають, що у шестимісячний строк з дня набрання чинності новою редакцією Закону «Про державну службу» уряд має забезпечити проведення конкурсного відбору на посади державних секретарів міністерств та їх заступників відповідно до нових вимог, а з 1 січня 2016 року — конкурсний відбір на посади керівників, перших заступників та заступників керівників центральних органів виконавчої влади .

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5927

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9230

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5094

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
806

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
3072

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді