Внесено зміни до порядку оздоровлення чорнобильців

Кабінет Міністрів України постановою від 14.01.2015 № 8 вніс зміни до Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою КМУ від 27.03.2013 № 261

Кабінет Міністрів України постановою від 14.01.2015 № 8 вніс зміни до Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою КМУ від 27.03.2013 № 261 (далі — Порядок).

Порядком передбачено, що для взяття на облік для забезпечення путівкою у наступному році постраждала особа чи один із батьків потерпілої дитини або особа, яка їх замінює, має до 15 жовтня поточного року подати місцевому органові заяву та інші документі, визначені пунктом 7 Порядку. З пункту 9 Порядку виключено норму, якою передбачалося, що у випадку пропущення цього строку заяви приймаються для взяття на облік для забезпечення путівкою через один календарний рік.

Путівки чорнобильцям 1–4 категорій та потерпілим дітям видаватимуть за медичними показаннями з урахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб, у порядку черговості в міру надходження путівок.

У разі коли особи мають право на санаторно-курортне лікування за двома або більше законами, їм надаватиметься право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

При відмові особи від путівки місцевий орган буде складати акт відмови від путівки за формою, затвердженою Мінсоцполітики України.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5865

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9228

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5021

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
742

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
3000

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді