Мінсоцполітики оприлюднило проект нового Порядку надання допомоги по безробіттю

Міністерство соціальної політики України на своєму сайті оприлюднило для обговорення проект порядку надання допомоги по безробіттю, в тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності

Міністерство соціальної політики України на своєму сайті оприлюднило для обговорення проект порядку надання допомоги по безробіттю, в тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності.

Проект наказу Міністерства соціальної політики України «Про затвердження Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності» розроблено у зв’язку з необхідністю його приведення у відповідність до актів вищої юридичної сили.

Запропонованим проектом акта передбачено процедуру, умови надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, та умови виплати недоодержаної суми матеріального забезпечення на випадок безробіття у разі смерті безробітного.

Проектом акта визначено механізм обчислення центрами зайнятості страхового стажу на підставі даних персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб і страхувальників та даних з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Згідно з Порядком, допомога по безробіттю призначається та визначається її розмір центром зайнятості з восьмого дня після реєстрації особи як безробітної в залежності від страхового стажу на підставі відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також довідок про грошове забезпечення, виданих особі військовими комісаріатами, де така особа перебувала на обліку, військовими частинами, органами, де особа проходила службу.

Особам, які зареєстровані як безробітні у центрах зайнятості в регіонах проведення антитерористичної операції та яким нарахована, але не виплачена допомога по безробіттю, у разі їх звернення до центрів зайнятості інших регіонів, зазначена виплата здійснюється за заявою безробітного центром зайнятості за місцем звернення особи.

Виплата допомоги по безробіттю в межах її загальної тривалості здійснюється без врахування дати відвідування особою центру зайнятості:

  • у період проходження особою навчання за направленням центру зайнятості (після закінчення кожного календарного місяця, у якому особа навчалась);
  • за період тимчасової непрацездатності безробітного (на підставі довідки довільної форми, виданої у порядку, передбаченому Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13 листопада 2001 року № 455, зареєстрованою у Міністерстві юстиції України 04 грудня 2001 року за № 1005/6196);
  • за період сесії чи захисту дипломної роботи в разі навчання безробітного за заочною чи вечірньою формами навчання у навчальних закладах не за направленням державної служби зайнятості - за наявності довідки-виклику на сесію та заяви безробітного про невідвідування центру зайнятості протягом цього періоду;
  • за період проходження навчальних (або перевірних) та спеціальних зборів у Збройні Сили України згідно із Законом України «Про загальний військовий обов'язок і військову службу», за умови пред’явлення повістки.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5903

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9229

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5086

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
781

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
3057

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді