Міносвіти закликає навчальні заклади не роздувати штати

Міносвіти у листі від 01.08.2014 № 1/11-12335 нагадало про необхідність приведення штатних розписів ВНЗ I–II рівнів акредитації у відповідність до наказу Міносвіти від 23.01.2014 № 60, а також про недопустимість збільшення чисельності працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів загального фонду, що склалася на 01.09.2014

Міністерство освіти і науки України у листі від 01.08.2014 № 1/11-12335 зазначає, що відповідно до наказу Міносвіти «Про затвердження Типових штатних нормативів вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації» від 23.01.2014 № 60 керівникам вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації з 01.09.2014 необхідно привести штатні розписи своїх навчальних закладів у відповідність з цим наказом, зокрема враховуючи вимогу про недопустимість збільшення штатної чисельності працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок коштів загального фонду, що склалася на 01.09.2014.

Щодо заміни посад: керівники закладів мають право в межах затверджених в установленому порядку коштів на оплату праці та кількості посад, визначених за нормативами, затвердженими цим наказом, здійснювати заміну посад (крім керівних) з метою врахування специфіки навчально-виховного процесу в конкретному закладі . Заміна посад працівників може здійснюватися тільки в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

Крім того, роз’яснено особливості введення посади економіста (вводиться за наявності чисельності працівників та розрахункового приведеного контингенту тих, хто навчається, понад 400 осіб). Також Міносвіти вказало на необхідність приведення Міністерством соціальної політики урядових нормативно-правових актів у відповідність до Класифікатора професій ДК 003:2010, затвердженого наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (зокрема, існує неузгодженість щодо посади культорганізатора). Тільки після цього буде можливо внести відповідні зміни до Типових штатних нормативів вищих навчальних закладів I–II рівнів акредитації.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5849

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9225

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5008

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
718

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
2990

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді