Зміна прізвища працівників: чи потрібен витяг щодо місця проживання

Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
ДІзнайтеся, чи потрібно вимагати витяг з Єдиного державного демографічного реєстру

Зміна прізвища працівників: чи потрібен витяг щодо місця проживанняЦе доречно, якщо працівник змінив задеклароване/зареєстроване місце проживання, наприклад після укладення/розірвання шлюбу.

Чи має працівник надати витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо місця проживання після зміни прізвища

Законодавство:

  • не зобов’язує працівника надавати роботодавцю документи, які підтверджують задеклароване/зареєстроване місце проживання;
  • забороняє роботодавцю вимагати таку інформацію (ст. 25 КЗпП).

Запитайте у працівника, чи не змінював він місце проживання після зміни прізвища. Якщо так — запропонуйте надати підтвердний документ, його можна згенерувати в Дії за кілька хвилин. Поясніть, що це потрібно для актуалізації даних в його облікових документах — особовій картці П-2, особовому листку з обліку кадрів, якщо ведете на працівника особову справу.

Зміна прізвища працівників: чи потрібен витяг щодо місця проживання Працівник не хоче надавати інформацію про місце проживання: що робити?

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Особовий листок з обліку кадрів: порядок та зразок заповнення

Особовий листок по обліку кадрів — обов’язкова складова особової справи працівника. Зразок заповнення особового листка з обліку кадрів не має затвердженої законом типової форми. Саме тому у кадровиків виникає низка питань: що таке особовий листок з обліку кадрів, який бланк доповнення до особового листка з обліку кадрів, хто заповнює особовий листок з обліку кадрів. Щоб не витрачати час, скористайтеся бланком та зразком заповнення.
227462

Особова справа працівника: правила та порядок формування

Особова справа — це сукупність документів, в яких відображені відомості про трудову діяльність особи та її біографічні дані. Зокрема, про освіту, військову службу, сімейний стан, державні відзнаки та інше. Законодавство регламентує правила формування особової справи працівника. Правила ведення особових справ та поради експертів вбережуть вас від помилок і зайвої роботи.
112158

Журнал обліку особових справ працівників: рекомендована форма

Усі особові справи включають до номенклатури справ кадрової служби під одним індексом, а обліковують не за номенклатурою, а за спеціальною обліковою формою — Журналом (або Книгою) обліку особових справ. Форму Журналу обліку особових справ підприємство визначає самостійно
50454

Зберігання особових справ: настанови експерта

Порядок зберігання особових справ працівників необхідно організувати так, щоб дотримати вимог законодавства про захист персональних даних та правил діловодства. Оскільки особові справи необхідно вести на державних, комунальних, а також приватних підприємствах, ця стаття неодмінно допоможе вам у роботі.
9174

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
116429

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді