Держстат оновив форми звітів з праці

Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Звітувати за оновленими формами № 1-ПВ почнемо у 2025 році

Держстат оновив форми звітів з праці

Які кадрові звіти складати у 2024 році

Держстат наказом від 15.04.2024 № 117 затвердив форми державного статспостереження № 1-ПВ «Звіт із праці». Звітувати за новими формами почнемо: 

Держстат оновив форми звітів з праці  Наказ 15 квітня 2024 року № 117 Про затвердження форм державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт із праці» та № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці»

Звіти територіальному органу Держстату подають юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичних осіб не пізніше 7-го числа місяця, наступного за звітним періодом.  

Наказ Держстату від30.03.2023 року № 128 втратить чинність з 1 лютого 2025 року. 

Нагадаємо, що форми звітів з праці здебільшого містять інформацію, якою володіє бухгалтерська служба, тому кадровик не складає звіти з праці, однак надає бухгалтерії інформацію, необхідну для їх складання.

Олена Петровська

За інформацією Держстату

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Подання до ТЦК та СП списку громадян, що підлягають приписці до призовних дільниць: порядок та зразок

Щороку до 1 грудня усі підприємства зобов’язані подавати до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК та СП) списки працівників, які підлягають приписці до призовних дільниць. Кого включати в такий список та інші вимоги до подання, — читайте у статті.
36855

Кадрові звіти — 2023

Звіти, які потрібно готувати кадровику у 2023 році, дещо змінилися. Наші експерти уже актуалізувати зведену таблицю кадрових звітів 2023.
31709

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді