Прийняли учня на практику: чи сповіщати про це податкову?

Роботодавцю слід зважати на важливі нюанси оформлення практикантів

Прийняли учня на практику: чи сповіщати про це податкову?Щоб оформити прийняття студентів професійно-технічних закладів на виробничу практику, договір укладають між собою підприємство, де така практика відбуватиметься, та навчальний заклад.

Чи подавати повідомлення в податкову про стажування студента

Оплата за роботу, яку виконують прийняті учні, надходить (згідно з договором) на розрахунковий рахунок закладу профтехосвіти. З цих коштів одна половина виплачується практикантам як заробітна плата, а друга — акумулюється на рахунках закладу та використовується ним для власни потреб.

Таким чином, відносини з учнями-практикантами не можна назвати трудовими. Відповідно, і повідомлення податкової служби про прийняття працівника на роботу (обов'язкове для оформлення саме трудових відносин) не повинно здійснюватись.

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Вінницькій області

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Характеристика студента за результатами практики

Практика студентів є частиною процесу підготовки спеціалістів у закладах вищої освіти. Після її закінчення організація — база практики зобов’язана дати характеристику на кожного студента-практиканта, в якій оцінити якість підготовленого ним звіту.
137657

Проходження практики на підприємстві: які документи слід оформити

Невід’ємною частиною навчального процесу у вишах є проходження виробничої практики на підприємстві. Бази практики (підприємства, що приймають практикантів) мають забезпечити належні умови для проходження практики на підприємстві та оформити усі необхідні документи. Обов’язок з оформлення частково покладається на плечі кадровику. Що та як слід оформити, розказуємо у статті.
18534

Проходження практики на підприємстві: види, умови та звітування

У вищих навчальних закладах (далі — виші або ВНЗ) обов’язковою умовою є проведення для студентів практики. Оскільки для підготовки висококваліфікованих спеціалістів недостатньо надати їм у процесі навчання лише теоретичні знання. Потрібно також, щоб вони отримали і практичні навички, необхідні для їх майбутньої професії.
32579

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді