Щодо штатних нормативів центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги

У листі від 02.03.2015 № 19.1-07-159/6330 Міністерство охорони здоров’я України надало роз’яснення щодо штатних нормативів центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги, затверджених наказом МОЗ України «Про затвердження примірних штатних нормативів центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та його структурних підрозділів» від 21.08.2014 № 585

У листі від 02.03.2015 № 19.1-07-159/6330 Міністерство охорони здоров’я України надало роз’яснення щодо штатних нормативів центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги, затверджених наказом МОЗ України «Про затвердження примірних штатних нормативів центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та його структурних підрозділів» від 21.08.2014 № 585.

Адміністративно-управлінський та допоміжний персонал не може перевищувати 20% від загальної штатної чисельності працівників ЦПМСД.

На думку МОЗ України, така норма покликана обмежувати кількість введення до штатного розпису немедичного персоналу лише насправді необхідними посадами.

Не допускається введення посад найменувань, не передбачених штатними нормативами лікувально-профілактичних закладів, а для лікарського персоналу і номенклатурою лікарських посад, яка затверджена наказом МОЗ України від 28.10.2002 № 385. Крім того, не допускається використання не за призначенням посад, які вводяться залежно від обсягу робіт. Штатний розпис формується залежно від обсягу медичної допомоги, що надається таким закладом охорони здоров’я.

Тож, остаточне визначення обсягів асигнувань на утримання закладів охорони здоров’я місцевого підпорядкування, а також ухвалення рішення щодо штатної чисельності комунальних закладів охорони здоров’я здійснюється відповідними органами виконавчої влади у процесі формування та затвердження місцевих бюджетів (ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 № 280/97-ВР визначено, що до власних повноважень місцевих рад належать питання управління закладами охорони здоров’я, організація їх матеріально-технічного і фінансового забезпечення).

Підготувала Ольга Янчіцька,

головний редактор газети «Експертус Тиждень», редактор «Експертус Кадри»

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
6856

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9328

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
6793

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1299

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
4773

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді