Профспілки проведуть акцію протесту проти нового Закону «Про працю»

Профспілкова акція відбудеться 15 січня.

Профспілки проведуть акцію протесту проти нового Закону «Про працю»

Скачати текст законопроекту «Про працю»

Законопроект «Про працю», зареєстрований у ВРУ 28.12.2019 за № 2708, розгляне Комітет соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ. 15.01.2020 Комітет має визначити, чи доцільно включати його до порядку денного сесії.

Профспілки уважають, що законопроект містить положення, які не відповідають Конвенції Міжнародної організації праці та знижають або зовсім знищують соціальний захист працівників.

Федерація профспілок України висловила рішучий протест проти законопроекту та анонсувала проведення колективних протестів аж до загальнонаціонального страйку.

Акція-пікетування парламентського Комітету відбудеться 15 січня за адресою: м. Київ, вул. Банкова, 6-8. Початок о 13.40.

За інформацією Федерації профспілок України

УВАГА! 31.12.2019 Уряд змінив порядок перевірок з праці

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на навчальну відпустку: зразок

Працівник має подати роботодавцю заяву та довідку-виклик навчального закладу. У статті — готовий зразок такої заяви за вимогами ДСТУ 4163:2020. Скачуйте та використовуйте у роботі
39127

Зразок заяви працівника на суміщення посад

Суміщення посад може запроваджуватися як за згодою з працівником, так і за одностороннім рішенням роботодавця. Продемонструймо на прикладі, як написати заяву на суміщення посад за ДСТУ 4163:2020
39465

Суміщення професій та посад

На підприємстві працівник може виконувати, крім основних обов’язків, ще й додаткову роботу. Така діяльність у трудовому законодавстві називається «суміщення професій (посад)». У чому полягає суміщення професій і посад, скільки посад можна суміщувати одночасно та чи передбачена законодавством доплата за суміщення посад, — дізнаєтесь у статті.
70579

Види переведення на іншу роботу

Працівника можна перевести на іншу роботу на підприємстві. Але тільки за його згодою. Трудове законодавство допускає також можливість переведення в іншу місцевість разом з підприємством або до іншого роботодавця. Остання процедура реалізується через звільнення.
24127

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді