Який посадовий оклад інженера з охорони праці в лікарні

Міністерство соціальної політики України листом від 11.11.2015 № 617/13/155-15 роз’яснило, які розміри посадових окладів повинні бути у інженерів з охорони праці

Міністерство соціальної політики України листом від 11.11.2015 № 617/13/155-15 роз’яснило, які розміри посадових окладів повинні бути у інженерів з охорони праці.

Мінсоцполітики нагадало, що відповідно до статті 8 Закону України «Про оплату праці»  від 24.03.1995 № 108/95-ВР (далі — Закон № 108) умови та розміри оплати праці працівників установ та організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Умови та розміри оплати праці працівників установ та організацій бюджетної сфери врегульовано постановою Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298 та галузевими наказами, розробленими на виконання цієї постанови.

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, які фінансуються з бюджету, затверджені наказом Мінпраці та МОЗ «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 № 308/519  (далі — Умови № 308/519).

Відповідно до пункту 1.4 Умов № 308/519 розміри посадових окладів (тарифних ставок) визначаються за тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки (далі — ЄТС), які встановлюються професіоналам, фахівцям залежно від наявної кваліфікаційної категорії і відображаються у тарифікаційному списку.

Пунктом 2.2.21 Умов № 308/519 затверджено схему тарифних розрядів посад професіоналів, фахівців та технічних службовців.

Інженеру з охорони праці без категорії посадовий оклад встановлюється за 8 тарифним розрядом ЄТС, II категорії — за 9 тарифним розрядом, I категорії — за 10 тарифним розрядом, провідному — за 11 тарифним розрядом, що з 01.09.2015 становить 1660 грн., 1751 грн., 1842 грн., 1994 грн. відповідно.

До 01.09.2015 року розмір посадового окладу провідного інженера за 11 тарифним розрядом ЄТС становив 1678 грн.

Згідно з додатком 1 до Умов № 308/519 для проведення роботи з визначення посадових окладів працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення створюється постійно діюча тарифікаційна комісія, яку очолює керівник закладу, установи. Тарифікаційна комісія у своїй роботі керується діючими умовами оплати праці та іншими нормативними актами з цих питань.

Що стосується розміру посадового окладу провідного інженера з охорони праці на державному підприємстві, то законодавством (ст. 15 Закону № 108, ст. 97 Кодексу законів про працю України) підприємствам госпрозрахункової сфери, в тому числі державним, надано право самостійно встановлювати в колективному договорі форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат, дотримуючись норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами.

Підготувала Ольга Савченко,

експерт Експертус Кадри

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
6454

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9276

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5913

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1253

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
3884

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді