Наказ про увільнення від роботи на час служби за контрактом: зразок

Автор
порталу «Кадровик-01»
У разі, коли працівник підписав контракт, перебуваючи на військовій службі або зборах, — роботодавцю не потрібно увільняти працівника від роботи на час заходів, пов’язаних із укладанням контракту. За інших обставин — роботодавець має увільнити працівника від роботи на час виконання обов’язків, пов’язаних із прийняттям на військову службу, зберегти за ним місце роботи, посаду і середню зарплату (ч. 2 ст. 21 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII). Щоб правильно скласти наказ про увільнення, скористайтеся зразком від експертів Експертус Кадри


Пам'ятайте, щоб увільнити працівника, який вступив на військову службу за контрактом, необхідно видати відповідний наказ. Однак зробити це зможете лише після того, як працівник надасть витяг з наказу військової частини або засвідчену копію контракту.

Ми підготували для вас приклад наказу про увільнення від роботи на час служби за контрактом з урахуванням національного стандарту ДСТУ4163:2020.

Як оплачувати дні військової служби за контрактом, що збіглися з відпусткою учаснику бойових дій

Зразок наказу про увільнення від роботи на час служби за контрактом

Наказ про увільнення від роботи на час служби за контрактом зразок

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді