Зразок наказу про звільнення за власним бажанням

UA RU
Роботодавець може звільнити працівника за власним бажанням у строк, про який він просить, у разі неможливості продовжити роботу. Також є ще одна поважна причина, коли працівник може звільнитися за власним бажанням без попередження за два тижні.

 

Роботодавець звільняє працівника у строк, вказаний у заяві, якщо підприємство розташоване в районі, де ведуться бойові дії, й існує загроза життю і здоров’ю працівника. Це регулює Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (далі — Закон № 2136).

Наказ про звільнення за власним бажанням через воєнні дії

Зразок наказу про звільнення за власним бажанням через воєнні дії

СКАЧАТИ

Також неможливість продовжити роботу може бути зумовлена, зокрема необхідністю доглядати за дитиною до досягнення нею 14-річного віку або дитиною-інвалідом. У такому випадку працівник повинен надати докази поважності причини звільнення, зокрема, — свідоцтво про народження дитини чи медичний висновок.

На підставі заяви працівника та одного із зазначених документів роботодавець видає наказ про звільнення працівника за власним бажанням.

 

Зразок наказу про звільнення працівника за власним бажанням

 Зразок наказу про звільнення за власним бажанням

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді