Кабмін хоче прискорити приватизацію

Для державних підприємств хочуть створити єдину електронну базу

Кабмін хоче прискорити приватизаціюПрем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання прискорити передачу підприємств, які перебувають у власності держави, до Фонду державного майна України.

Календар кадровика СЕРПЕНЬ 2023

Як повідомили у Кабміні, наразі в управлінні держави перебувають понад три тисячі об’єктів. Але приватизації підлягатимуть не всі з них.

109 компаній залишатимуться державними, адже мають стратегічне значення. Ще понад 600 підприємств перебуватимуть під державним управлінням до кінця воєнного стану (галузі енергетики, транспорту й оборонно-промислового комплексу). До ФДМУ вже передали майже дві тисячі об'єктів.

Фонд держмайна разом з Мінекономіки та Мінцифри мають почати роботу над створенням єдиної бази підприємств, які перебувають у власності держави, та їхніх юридичних осіб-власників. 

Що ж до критично важливих компаній, які перебувають та перебуватимуть під контролем держави, то для них продовжать впроваджувати реформу корпоратизації.

За матеріалами Кабінету Міністрів України

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Все про посадові інструкції в Україні: правила зі зразками

Роботодавець повинен роз’яснити працівнику його права і обов’язки, забезпечити необхідними для роботи засобами (ст. 29 КЗпП). Як це зробити? Скеровує інший нормативний акт: обов’язки, права та відповідальність працівників закріплюють в посадових та робочих інструкціях. Вас можуть притягнути до відповідальності за їх відсутність. Адже суд кваліфікує це як порушення законодавства про працю.
323894

Наказ про внесення змін до наказів

Необхідність внести зміни до наказу можуть спричинити різні обставини. Розгляньмо, як правильно оформити наказ про внесення змін до наказу.
94658

Заява на навчальну відпустку: зразок

Працівник має подати роботодавцю заяву та довідку-виклик навчального закладу. У статті — готовий зразок такої заяви за вимогами ДСТУ 4163:2020. Скачуйте та використовуйте у роботі
39199

Зразок заяви працівника на суміщення посад

Суміщення посад може запроваджуватися як за згодою з працівником, так і за одностороннім рішенням роботодавця. Продемонструймо на прикладі, як написати заяву на суміщення посад за ДСТУ 4163:2020
40241

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді