Журнал реєстрації заяв з кадрових питань

UA RU
Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Службовий документ — офіційний документ, який юридична особа створила або отримала у процесі діяльності, відповідним чином зареєструвала та/або засвідчила (п. 3.14 ДСТУ 2732:2023 2732:2004 «Діловодство й архівна справа. Терміни та визначення понять»).

Службовий документ, отриманий установою або створений нею, зокрма, для внутрішнього користування, вважають внесеним до документаційного фонду установи з моменту його реєстрації.

Документи реєструють, щоб забезпечити їх облік, контроль за виконанням і оперативним використанням наявної в документах інформації. Реєстрація — ведення запису облікових даних про документ за встановленою установою реєстраційною формою, яким фіксують факт створення, відправлення або одержання документа. На документі проставляють реєстраційний індекс з подальшим записом у зазначених формах необхідних відомостей про документ (п. 1 гл. 3 розд. ІІІ Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджених наказом Мін’юсту від 18.06.2015 № 1000/5).

Головне призначення реєстрації — надання документу юридичної сили, тобто підтвердження факту його створення або одержання. Реєструючи документ, підприємство, установа, організація бере на себе відповідальність на нього, констатує факт його створення або надходження. Основна мета реєстрації — облік документів, контроль за їх виконанням і довідкова робота з документами.

Журнал реєстрації наказів з кадрових питань

Роботодавець реєструє всі заяви працівників: про звільнення, переведення на іншу роботу, надання відпусток, матеріальної допомоги тощо.


Як працювати з журналом реєстрації наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання Порядок передавання справ до архіву

Якщо чисельність працівників невелика, організаційна структура нескладна, то доцільно запроваджувати одну реєстраційну форму — Журнал реєстрації заяв з кадрових питань. Строк зберігання такого журналу — 3 роки.

Онлайн-сервіс «Строки зберігання документів»

Реєстраційний індекс заяви, як правило, збігається з порядковим номером за Журналом реєстрації заяв. На практиці досить часто реєстраційний номер доповнюють літерним індексом відповідно до виду заяви, наприклад:

Порядок реєстрації заяв, зокрема, щодо присвоєння реєстраційних індексів, відповідні реєстраційні форми закріплюють в Інструкції з діловодства організації.

Зразок Журналу реєстрації заяв з кадрових питань

Зразок Журналу реєстрації заяв з кадрових питань

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді