Визначено порядок формування та ведення Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади»

Мінюст визначив порядок формування та ведення Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади»

Положення про Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади», затверджене наказом Мінюсту від 16.10.2014 № 1704/5 (далі — Положення), визначає процедуру внесення до електронної бази даних — Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади» (далі — Реєстр), — а також виключення з неї і надання відомостей про таких осіб.

Відомості про осіб, щодо яких застосовано заборону, передбачену частиною третьою або четвертою статтею 1 Закону України «Про очищення влади» від 16.09.2014 № 1682-VII (далі — Закон № 1682-VII) вносяться Департаментом кадрової роботи та державної служби або головними управліннями юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі не пізніше ніж на третій день після їх отримання Мінюстом за підставами визначеними частиною другою розділу ІІ Положення:

  • надходження інформації про звільнення особи з посади;
  • надходження інформації про неподання заяви особою у строк, передбачений частиною другою статті 4 Закону № 1682-VII;
  • надходження електронної копії рішення суду, яке набрало законної сили;
  • надходження копії висновку про результати перевірки, яким встановлено недостовірність відомостей, визначених пунктами 1 та/або 2 частини п’ятої статті 5 Закону № 1682-VII;
  • надходження копії висновку про встановлення перевіркою факту належності особи до переліку осіб, щодо яких застосовуються заборони, визначені частинами третьою або четвертою статті 1 Закону № 1682-VII.

Положення частиною четвертою розділу ІІ визначає відомості про особу, щодо якої застосовано заборону, які вносяться до Реєстру.

Інформація з Реєстру надається головними управліннями юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі протягом трьох робочих днів на письмовий запит фізичної особи (уповноваженої нею особи), форму якого подано у додатку 3 Положення, у якому мають бути обов’язково вказані дані, необхідні для пошуку інформації відповідно до частиною п'ятою розділу ІІІ Положення.

Відомості з Реєстру надаються у вигляді витягу з Реєстру (додаток 1, 2 Положення), чи інформаційної довідки (додаток 4 Положення), які скріплюються підписом заступника Міністра — керівника апарату або директора Департаменту кадрової роботи та державної служби.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на святковий Вебінар до дня кадровика, який відбудеться 26 квітня. Спікери: Ірина Житкова, Ірина Матійко, Ольга Догадіна, Олена Петровська, Юлія Видиборець. У програмі — накопичення щорічної відпустки мобілізованому, оплата лікарняного суміснику, виплата лікарняного по вагітності та пологах при ускладнених пологах, обчислення спеціального стажу медикам.  Також експерти розкажуть про альтернативні способи обміну кадровими документами під час воєнного стану, як вивести на роботу працівників, звільнених зі строкової військової служби та дадуть відповіді на гарячі питання персонального військового обліку

Щоб переглянути святковий вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар до дня кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9017

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
3597

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
279

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
1615

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
4406

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді