Уряд вирівняв грошове забезпечення для всіх військовослужбовців однакового рангу

За словами Прем’єр-міністра України виплати за жовтень будуть нараховуватися вже згідно з постановою про вирівняння грошового забезпечення для всіх військовослужбовців однакового рангу

Уряд України прийняв рішення вирівняти грошове забезпечення для всіх військовослужбовців однакового рангу, які виконують завдання в зоні Антитерористичної операції. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у п’ятницю, 24 жовтня.

У червні цього року, нагадав він, Уряд ухвалив рішення про двократне збільшення грошового забезпечення для всіх військовослужбовців, які виконують завдання в зоні Антитерористичної операції. Але найбільше отримували військовослужбовці Збройних Сил, і після двократного збільшення об'єктивно, що інші військовослужбовці отримують дещо менше, ніж службовці ЗСУ.

Арсеній Яценюк підкреслив, що виплати за жовтень будуть нараховуватися вже згідно з постановою про вирівняння грошового забезпечення для всіх військовослужбовців однакового рангу.

Міністр фінансів Олександр Шлапак доповів, що старші офіцери в зоні АТО – майори, полковники Головного управління розвідки Міністерства оборони отримували  15148 гривень, СБУ – 15612 гривень, Служби Держзв'язку – 11911 гривень, Прикордонної служби – 12120 гривень, Національної гвардії – 8740 гривень. Після ухвалення постанови усі вони отримуватимуть виплати за рівнем військовослужбовців Міністерства оборони в зоні АТО - 21925 гривень.

Молодші офіцери – лейтенанти, молодші лейтенанти, капітани ГУР Міністерства оборони отримували 7940 гривень, СБУ – 9918 гривень, Прикордонної служби – 7349 гривень, Нацгвардії – 6440 гривень. Тепер виплати молодшим офіцерам в зоні АТО будуть прив’язані до виплат військовослужбовцям ЗСУ і становитимуть 17840 гривень.

Військовослужбовці за контрактом – рядовий і молодших начальницький склад ГУР Міністерства оборони отримували 6123 гривень, СБУ – 6464 гривень, Прикордонної служби – 6743 гривень, Національної гвардії – 5696. Тепер вони отримуватимуть 10447 гривень – на рівні виплат військовослужбовцям за контрактом - рядовому і молодшому начальницькому складу Міністерства оборони.

Військовослужбовці строкової служби в Міністерстві оборони отримували 4774 гривні, а в Національній гвардії - 3170 гривень. Тепер останнім буде підняте грошове забезпечення до 4774 гривні.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на святковий Вебінар до Дня кадровика, який відбудеться 26 квітня. Спікери: Ірина Житкова, Ірина Матійко, Ольга Догадіна, Олена Петровська, а також Юлія Видиборець з інформацією про новий мобілізаційний закон — головні зміни. Ще у програмі — накопичення щорічної відпустки мобілізованому, оплата лікарняного суміснику, виплата лікарняного по вагітності та пологах при ускладнених пологах, обчислення спеціального стажу медикам. Також експерти розкажуть про альтернативні способи обміну кадровими документами під час воєнного стану, як вивести на роботу працівників, звільнених зі строкової військової служби та дадуть відповіді на гарячі питання персонального військового обліку

Щоб переглянути святковий вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар до дня кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
573

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9181

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
4591

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
389

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
2482

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді