Тайм-менеджмент для помічника керівника у вересневому випуску журналу «Довідник секретаря та офіс-менеджера» (№09/2014)

На сторінках вересневого «Довідника секретаря та офіс-менеджера» (№09/2014) — законодавчі новації у сфері діловодства; рецепти раціональної організації документообігу; рішення робочих ситуацій з практичної діяльності секретарів, помічників керівника, офіс-адміністраторів; стратегії взаємодії з керівником; консультації психологів та експертів у галузі ділового етикету; уроки ділової англійської та української мов

Спливає останній осінній місяць, тож вересневий номер «Довідника секретаря та офіс-менеджера» — професійного журналу адміністративних менеджерів усіх рівнів — уже на робочих столах читачів.

На сторінках вересневого «Довідника секретаря та офіс-менеджера» (№09/2014) — законодавчі новації у сфері діловодства; рецепти раціональної організації документообігу; рішення робочих ситуацій з практичної діяльності секретарів, помічників керівника, офіс-адміністраторів; стратегії взаємодії з керівником; консультації психологів та експертів у галузі ділового етикету; уроки ділової англійської та української мов.

Наприкінці 2014 – на початку 2015 року очікуємо значні законодавчі зміни в галузі діловодства та архівної справи. У вересневому «Довіднику» до уваги читачів аналіз першого з низки нових нормативних актів — Переліку типових видів документів, що підлягають внесенню до Національного архівного фонду, які створюються у науково-технічній та виробничій діяльності підприємств, установ і організацій. Перелік призначено для обов’язкового використання  підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності. Недотримання цієї вимоги кваліфікується як адміністративне правопорушення.

Організація, супровід і документування нарад — один із найперших обов’язків адміністративного менеджера. Огляд всіх аспектів цих процесів у вересневому «Довіднику» дасть змогу організувати ефективну нараду та належним чином задокументувати її, забезпечивши якісне та своєчасне виконання прийнятих під час наради рішень.

Система діловодства, запроваджена на підприємтсві, в установі, організації, потребує регулярних аналізу й модернізації. Відповідні настанови містять національні стандарти. Покрокове керівництво до дій щодо планування та проведення моніторингу стану діловодства, складання звітної документації і проведення адекватних заходів за підсумками перевірки — на сторінках вересневого «Довідника».

Традиційно «Довідник» пропонує рішення робочих ситуацій з практики роботи читачів. Зокрема ви дізнаєтеся:

  • Що таке контрольна картотека та як її скласти?
  • Як скласти деталізований Перелік документів, що підлягають контролю за виконанням, та які переваги надає його запровадження?
  • Чи можна друкувати документи з двох сторін аркушів, аби зменшити витрати паперу?
  • Що робити, якщо виконавець втратив документ?
  • Як перекласти англійською візитні картки?
  • Як адресувати та реєструвати листи, що розсилатимуться багатьом особам? Яким має бути звертання у таких листах?
  • Як оформлювати заключну формулу чемності в листах?

На читачів вересневого «Довідника» чекають консультації експертів у галузі психології та ділового етикету щодо планування робочого часу керівника та секретаря, створення сприятливої психологічної атмосфери в тандемі «керівник—секретар», поведінки під час відвідування театру з діловими партнерами.

Залишайтеся з нами та долучайтеся до нас, щоб досягнути вершин професійної майстерності!

Повний зміст журналу «Довідник секретаря та офіс-менеджера» (№09/2014)>>>

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на святковий Вебінар до Дня кадровика, який відбудеться 26 квітня. Спікери: Ірина Житкова, Ірина Матійко, Ольга Догадіна, Олена Петровська, а також Юлія Видиборець з інформацією про новий мобілізаційний закон — головні зміни. Ще у програмі — накопичення щорічної відпустки мобілізованому, оплата лікарняного суміснику, виплата лікарняного по вагітності та пологах при ускладнених пологах, обчислення спеціального стажу медикам. Також експерти розкажуть про альтернативні способи обміну кадровими документами під час воєнного стану, як вивести на роботу працівників, звільнених зі строкової військової служби та дадуть відповіді на гарячі питання персонального військового обліку

Щоб переглянути святковий вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар до дня кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9145

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
4202

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
335

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
2021

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
4760

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді