Користуйтесь актуальною редакцією Класифікатора професій

Класифікатор професій (з останніми змінами і доповненнями) доступний користувачам експертно-правової системи «Експертус Кадри» в зручному електронному вигляді

Класифікатор професій (з останніми змінами і доповненнями) доступний користувачам експертно-правової системи «Експертус Кадри» в зручному електронному вигляді.

Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений і введений в дію наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.07.2010 № 327 (далі — КП), діє з 1 листопада 2010 року.

Наказом Мінекономіки України від 18.11.2014 № 1361 за погодженням Мінсоцполітики України затверджено Зміни та доповнення № 2 до Класифікатора професій (далі — Зміна № 2 до КП).

З функціонального погляду зміни розподіляються так:

  • скасовано професійних назв робіт — 13 позицій;
  • змінено професійних назв робіт — 52 позиції;
  • внесено професійних назв робіт — 37 позицій;
  • скасовано, внесено та змінено назви 9 професійних груп КП.

Зміна № 2 до КП діє з 1 березня 2015 року.

У системі «Експертус Кадри» зміни до КП відображено у максимально зручному форматі — Ви дізнаєтесь про всі новацій, без зусиль знайдете актуальну інформацію і коментарі фахівців. Пошук із системою «Експертус Кадри» — це завжди зручно, завжди швидко, це задоволення.

Аби дізнатись більше про те, що змінилось у КП, та втамувати жагу професійних знань, зверніться до консультацій розробників КП у журналі «Кадровик-01»:

Зміна № 2 до Класифікатора професій: огляд новацій

Зміна № 2 до Класифікатора професій: визначаємо обов’язки за новими професіями

УВАГА

Будь-яка зміна до КП — це не стоси паперів, написаних у стіл, це не просто інформація, а керівництво до дії для покращення структури вашої організації. Як привести штатний розпис у відповідність до КП — дізнайтесь з фахових роз’яснень у системі «Експертус Кадри».

Підготувала Ольга Янчіцька,

головний редактор газети «Експертус Тиждень», редактор «Експертус Кадри»

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на святковий Вебінар до Дня кадровика, який відбудеться 26 квітня. Спікери: Ірина Житкова, Ірина Матійко, Ольга Догадіна, Олена Петровська, а також Юлія Видиборець з інформацією про новий мобілізаційний закон — головні зміни. Ще у програмі — накопичення щорічної відпустки мобілізованому, оплата лікарняного суміснику, виплата лікарняного по вагітності та пологах при ускладнених пологах, обчислення спеціального стажу медикам. Також експерти розкажуть про альтернативні способи обміну кадровими документами під час воєнного стану, як вивести на роботу працівників, звільнених зі строкової військової служби та дадуть відповіді на гарячі питання персонального військового обліку

Щоб переглянути святковий вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар до дня кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікатор професій: чинний

Національний класифікатор України «Класифікатор професій» призначений для застосування всіма роботодавцями під час підготовки штатного розпису чи для запису про роботу у трудові книжки працівників. У статті ви знайдете відповідь на такі питання: як працювати з Класифікатором професій та здійснювати пошук по цьому Класифікатору, для чого необхідний діючий Класифікатор професій, як працює класифікатор професій «пошук по назві»?
179738

Зміна № 13 до Класифікатора професій — огляд

Затверджено Зміну 13 до Класифікатора професій ДК 003:2010 (наказ Мінекономіки від 16.01.2024 № 1410). Огляд показав, що Зміна 13 до Класифікатора професій стосується, здебільшого, професій IT-галузі. Детальний огляд Зміни 13 до КП — у цій статті.
1309

Зміна № 12 до Класифікатора професій: огляд змін

Наказом Мінекономіки від 23.06.2023 № 6312 була затверджена Зміна 12 до Класифікатора професій ДК 003:2010. У матеріалі проведемо огляд та аналіз чинних змін, розберемося, які професії виключили, змінили і додали в Класифікатор професій
1479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді