5 травня розпочнеться черговий призов на строкову військову службу

Президент України визначив строки звільнення в запас зі строкової військової служби —для тих, хто відслужив установлений строк, та строки чергових призовів на строкову військову службу у 2016 році

Президент України визначив строки звільнення в запас зі строкової військової служби —для тих, хто відслужив установлений строк, та строки чергових призовів на строкову військову службу у 2016 році.

Указом Президента України від 29.03.2016 № 122/2016 визначено, що у квітні-червні, а також листопаді 2016 року буде звільнено в запас військовослужбовців строкової військової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені строки строкової військової служби, а інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, — у жовтні-грудні 2016 року.

Чергові призови громадян України на строкову військову службу буде проведено у травні (починаючи з 5 травня)-червні та у жовтні-листопаді 2016 року.

Кабінету Міністрів України доручено визначити чисельність громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2016 році.

Підготувала Ольга Савченко,

експерт Експертус Кадри

Від редакції

У пригоді Вам неодмінно стануть і публікації журналу «Кадровик-01», зокрема:

Призов на строкову військову службу під час мобілізації: звільняти чи ні

(«Кадровик-01», № 04/2015)

Гарантії працівникам, які виконують військовий обов’язок у 2014-2016 роках, і сумна доля компенсації середнього заробітку

(«Кадровик-01», № 02/2016)


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на святковий Вебінар до Дня кадровика, який відбудеться 26 квітня. Спікери: Ірина Житкова, Ірина Матійко, Ольга Догадіна, Олена Петровська, а також Юлія Видиборець з інформацією про новий мобілізаційний закон — головні зміни. Ще у програмі — накопичення щорічної відпустки мобілізованому, оплата лікарняного суміснику, виплата лікарняного по вагітності та пологах при ускладнених пологах, обчислення спеціального стажу медикам. Також експерти розкажуть про альтернативні способи обміну кадровими документами під час воєнного стану, як вивести на роботу працівників, звільнених зі строкової військової служби та дадуть відповіді на гарячі питання персонального військового обліку

Щоб переглянути святковий вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Вебінар до дня кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
93871

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
72646

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24069

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10023

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді